Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.
Palaukite...

Patikėję muzikos galia...

2023 Lapkričio 17 d.

Lapkričio 17 dieną 17:30 val. Kretingos muziejaus Baltojoje salėje „Tutto a Dio“ duetas kviečia į koncertą „Patikėję muzikos galia...“, skirtą kraštiečiui, akordeonistui, prof. Kaziui Stonkui atminti.

Koncertas nemokamas.

„Tutto a Dio“ – tai jaunas alto (Greta Staponkutė) ir akordeono (Augustinas Rakauskas) duetas. Neįprasta alto ir akordeono kombinacija duete – unikalus ir žavingas išskirtinumas Lietuvos ir pasaulio scenose. Ansamblis atkreipia dėmesį ne tik neįprasta sudėtimi, bet ir puikiais tarptautinio mąsto profesiniais pasiekimais, aktyvia koncertine veikla Lietuvos festivaliuose. Jų atliekama muzika pakerėjo klausytojus ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje, JAV, Kanadoje. Duetas kviečiamas atstovauti Lietuvą diplomatiniuose renginiuose LR ambasadose užsienyje. Pasaulio konkursuose laurus skinantis duetas „Tutto a Dio“ yra vertinamas už charizmatišką atlikimą, nuspalvintą profesionalumu ir kūrybišku muzikalumu. 2019 m. abiem dueto nariams Lietuvos kultūros ministerija suteikė meno kūrėjo statusą.

Augustinas Rakauskas – žymus Lietuvos akordeonistas, muzikinį kelią pradėjęs Kaune ir bakalauro laipsnį 2015 metais įgijęs Kauno VDU muzikos akademijoje, buvęs profesoriaus Kazio Stonkaus mokinys. Magistrantūrą baigė Šveicarijoje bei pelnė Šveicarijos aukštųjų mokyklų universitetinę „Prix Palėo-2017“ premiją už išskirtinio meistriškumo magistrinius rečitalius. Atlikėjas dalyvauja prestižiniuose pasaulio konkursuose (Italijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje, Naujoje Zelandijoje, Kanadoje ir kt.) – daugiau nei 30 kartų tapo laureatu, tame tarpe ir „Grand Prix“ nugalėtoju, tobulinosi pas geriausius pasaulio meistriškumo atlikėjus, yra kviečiamas dirbti konkursų vertinimo komisijose, vesti meistriškumo kursus įvairiose šalyse. Pedagogo darbas Lietuvoje – VDU muzikos akademijoje ugdant akordeonistus.
Augustinas Rakauskas už muzikinius nuopelnus apdovanotas prezidento Valdo Adamkaus, prezidentės Dalios Grybauskaitės, LR Seimo, LR Vyriausybės garbės raštais.

„Muzika – tobuliausia kalba“ – teigia altininkė Greta Staponkutė-Rakau, muzikinį kelią pradėjusi Šiauliuose. Vėliau mokslus tęsė Vilniuje M. K. Čiurlionio menų gimnazijoje ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Už pasiekimus pasauliniame jaunimo orkestre atlikėjai buvo suteikta stipendija magistro studijoms Šveicarijoje.
Svarbią vietą atlikėjos biografijoje užima darbas su tarptautiniais orkestrais, scenoje yra pasirodžiusi su pasaulyje puikiai žinomais atlikėjais: Gidon Kramer, Renaud Kapu Capucon, Lucas Debargue ir kt., koncertavo daugiau kaip 30 pasaulio šalių.

Apdovanota prezidentės Dalios Grybauskaitės garbės raštu, LR kultūros ministerija altininkei suteikė meno kūrėjo statusą.

Žymės: koncertas