Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.
Palaukite...

Paroda KRETINGOS ATMINTIES ŽENKLAI

2023 Liepos 23 d.

Data: birželio 9 d.

Laikas: 15.00 val.

Vieta: Kretingos muziejus (Vilniaus g. 20)

Paroda „Kretingos atminties ženklai“ leis jos lankytojams pakeliauti laiko mašina. Pirmą kartą Kretingos muziejuje bus surengta tokio masto paroda – atskleisianti septynis šimtmečius miesto istorijos.

Paroda tarsi pasakos apie 1253 metrais pirmąkart rašytiniuose šaltiniuose paminėtą Kretingos pilį ir istorinį jos valdovą Veltūną, apie Kretingos vardo kilmę, vietovės istorinę raidą nuo kaimo iki miesto, Magdeburgo teisės Kretingai suteikimą, pranciškonų bažnyčią su vienuolynu, dvarą ir garsiausius jo valdytojus grafus Chodkevičius ir Tiškevičius. Eksponatai atskleis istorijas bei faktus apie mieste vystytus amatus, ekonominius, administracinius, teisinius santykius, kultūrą, sveikatos apsaugą, švietimą, religines-tautines bendruomenes, kretingiškių indėlį į tautinį atgimimą, supažindins su istorine miesto heraldika.

Parodos atidaryme senovinę nuotaiką kurs muzikiniai pasirodymai, o prakalbinti eksponatus padės gido pasakojimas. Beveik du mėnesius veiksianti paroda padės susipažinti su muziejinėmis vertybėmis, kurias Kretingos muziejus kaupė beveik 90 metų. Paroda veiks iki liepos 23 d.

Renginiai filmuojami ir fotografuojami viešinimo tikslais.

Žymės: paroda