Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.
Palaukite...

Gilės nuotykiai virtuvėje

Programa skirta vaikų ir suaugusiųjų grupėms iki 20 asmenų.

Užsiėmimą veda Nida Urbonaitė – kulinarinio paveldo puoselėtoja.

Užsiėmimo trukmė: 1,5  val.

Užsiėmimo kaina: grupei iki 15 asmenų – 53 Eur., didesnei grupei negu 15 asmenų – 5 Eur/asm.  

Telefonas pasiteiravimui ir išankstinė registracija edukaciniams užsiėmimas 
+370 445 77 612.

Užsiėmimas vyksta  Kretingos muziejaus Tradicinių amatų centre, adresu Vilniaus g. 37, Kretinga. Per užsiėmimą dalyviai sužino, kokį kelią nuo ąžuolo iki garuojančios kavos puodelio nukeliauja gilė. Edukacijos metu dalyviai ne tik išgirsta pasakojimą apie ąžuolo ir gilių galias, bet ir praktiškai išbando gilių kavos gamybą: gliaudo giles, mirko jas piene, mala ir skrudina. Skrudintus gilių miltus užpila karštu vandeniu, balina pienu ir skanauja. Prie gilių kavos siūloma pasivaišinti džiovintais obuoliais. Kol užpilta kava vėsta, siūloma padainuoti dainas, pritariant kanklėms. Ši edukacija suaugusiuosius nukelia į vaikystės prisiminimus apie atostogas kaime, o mažiesiems atveria gamtos pasaulio paslaptis.