Programa skirta vaikų ir suaugusiųjų grupėms iki 20 asmenų.
Užsiėmimą veda Nida Urbonaitė – kulinarinio paveldo puoselėtoja.
Užsiėmimo trukmė: 1,5 val.
Užsiėmimo kaina 1 grupei: 53,00 Eur.
Telefonas pasiteiravimui ir išankstinė registracija edukaciniams užsiėmimas (8 445) 77 612.
Užsiėmimas vyksta Kretingos muziejaus Tradicinių amatų centre, adresu Vilniaus g. 37, Kretinga. Per užsiėmimą dalyviai sužino, kokį kelią nuo ąžuolo iki garuojančios kavos puodelio nukeliauja gilė. Edukacijos metu dalyviai ne tik išgirsta pasakojimą apie ąžuolo ir gilių galias, bet ir praktiškai išbando gilių kavos gamybą: gliaudo giles, mirko jas piene, mala ir skrudina. Skrudintus gilių miltus užpila karštu vandeniu, balina pienu ir skanauja. Prie gilių kavos siūloma pasivaišinti džiovintais obuoliais. Kol užpilta kava vėsta, siūloma padainuoti dainas, pritariant kanklėms. Ši edukacija suaugusiuosius nukelia į vaikystės prisiminimus apie atostogas kaime, o mažiesiems atveria gamtos pasaulio paslaptis.